SANDD Apeldoorn

gallery wordpress pluginBEDRIJFSGEBOUW SANDD

Op het bedrijventerrein “de ecofactorij” te Apeldoorn is dit ontwerp voor een  sorteerhal en kantoor voor postbedrijf SANDD gesitueerd.
De sorteerhal is 10.000 m 2 groot en voorzien van een laadkuil met docks voor laden en lossen. om in de grote sorteerhal voldoende daglicht binnen te laten zijn de onderste 3,5 meter  voorzien van een lichtdoorlatende beplating.
Het kantoor is opgetild bestaat uit 2 bouwlagen van 1000 m2 elk. Daaronder zijn parkeerplaatsen. Veel glas maakt een transparant gebouw, een wens van de SANDD, zoals ook het bedrijf transparant is.
Het hemelwater wordt geinfiltreerd door middel van een “wadi”; het kantoor is voorzien van een klimaatgevel en koeling en verwarming gerealiseerd dmv een warmtepomp. Dit maakt dat het een energiezuinig kantoor- en bedrijfsgebouw is.

bouwjaar: 2006
opdrachtgever: WIV bv
aannemer: Ufkes bv – Systabo bv
fotograaf: Harry Noback

By :
Comments : 0